BWH Academy Brandwacht Huren Blog Het belang van een erkend certificaat

Brandwacht Huren Blog

Het belang van een erkend certificaat

Posted by Kelvin Holstege on 20-mrt-2019 10:05:02

Voor veel werk is een diploma of certificaat verplicht. Zo moeten alle brand- en veiligheidswachten minimaal beschikken over het certificaat B-VCA. Wanneer je dit niet hebt of je hebt een certificaat gekocht, ben je strafbaar in je werkzaamheden. Het is namelijk belangrijk om te weten wat je moet doen in het geval van nood, want dan moet jij in kunnen grijpen.

VCA_logo

Zorg dat je over de juiste certificaten beschikt

Voor de verschillende werkzaamheden die de mensen van Brandwacht Huren uitvoeren, is het belangrijk dat zij over de geschikte en juiste certificaten beschikken. Het is erg vervelend voor de mensen om je heen die rekenen op jouw hulp of afhankelijk zijn van jou als jij niet over gedegen kennis en vaardigheden beschikt.

Kwaliteit borgen

Met een opleiding ‘kleine blusmiddelen’ ben jij als brandwacht bijvoorbeeld veel beter in staat op een veilige, verantwoorde en effectieve wijze een brandblusser of blusdeken te gebruiken. Wanneer je het certificaat ‘werken als buitenwacht’ hebt behaald, kunnen wij jou inzetten als buitenwacht. Het is strafbaar wanneer je werkt zonder de juiste of ongeldige papieren.

De BWH Academy voor erkende opleidingen

In de BWH Academy kan iedereen die brandwacht wil worden de juiste certificaten behalen. De BWH Academy voert onder andere het VCA-keurmerk waardoor wij een erkend opleider zijn. Daarnaast heeft deze opleider een onafhankelijke examencommissie. Dit betekent dat je er vanuit kunt gaan dat mensen met zo’n diploma voldoende vakkundig zijn.

Garantie voor vakkundigheid en kwaliteit

Dit betekent dus ook dat de BWH Academy niet zelf de examens afneemt. Je hoort namelijk niet ‘je eigen vlees te keuren’. Door de opleiding en het examen te scheiden, blijft de onafhankelijkheid gewaarborgd. Hierdoor blijft het personeel hoogstaand en vakkundig op het gebied van veiligheid.

Aanmelden voor erkende opleiding

Het is dus van groot belang om je certificaten en diploma’s bij een erkend opleidingscentrum te behalen. Meld je aan bij de BWH Academy en zorg ervoor dat je een erkend SOG-certificaat (SSVV) haalt.

Topics: BWH Academy, Opleidingen, Certificaten

  Kwaliteit borgen middels de BWH Academy

  We trainen mensen in onze Academy. Daarmee dragen we bij aan hun ontwikkeling. We binden en boeien om het beste uit onze mensen te halen. 

  home_academy
  Maak kans op een gratis opleiding

   

  Heb je interesse in een van onze cursussen of moet je een bepaald certificaat behalen? Schrijf je nu in voor een van onze opleidingen en misschien kun je hem wel gratis volgen. Onder de inschrijvingen op onze cursuspagina verloten we elk kwartaal een gratis cursus! Kijk hier voor meer informatie: https://www.mangatwacht.nl/opleidingen/